
Baker
Nam, nam. Får du vann i munnen av bakervarer, ferskt brød og rundstykker? Liker du best å lage mat selv? Da er nok baker noe for deg!
Baker
Nam, nam. Får du vann i munnen av bakervarer, ferskt brød og rundstykker? Liker du best å lage mat selv? Da er nok baker noe for deg!
En baker jobber med råvarer og bakeprosesser i en kreativ arbeidsdag. Du lærer å se løsninger og får et proft forhold til service, samarbeid, kommunikasjon og likestilling. Viktig er også sikkerhet i forhold til matproduksjon. Dette dreier seg om systemer som sørger for kvalitet basert på analyser og kontrollpunkter. Det betyr at du kommer til å lære om teknologi og produktutvikling i tillegg til å lage deilige bakervarer.
Hva er det beste med jobben?
Fullført og bestått opplæring gir deg kompetansebevis og mulighet til å jobbe som baker.
Dette kommer du til å lære:
- Råvarer og produksjon.
- Hygiene og kvalitetsstyring.
- Bransje, bedrift og miljø.
- Produktutvikling.
- Planlegging, gjennomføring og produksjon av bakervarer.
- Mengdeberegning.
- Bakervarers betydning for kosthold og helse.
- Renhold og hygiene i forhold til norske lover.
- Regler for helse, miljø og sikkerhet.
- Økonomi.
- Produksjon.
