VIA Færder

Via Færder er en bedrift 100 % eiet av Færder kommune. Via Færder ønsker å gi en meningsfull og utviklende arbeidshverdag for den enkelte arbeidstaker.

VIA Færder er leverandør av arbeidsmarkedstjenester til NAV. Vårt hovedprodukt er å gi veiledning, opplæring og formidling til jobb. Vi er opptatt av å bidra til en meningsfull og utviklende arbeidshverdag for den enkelte arbeidstaker, og har arbeidsplasser for personer med behov for tilrettelagt arbeid.

VIA Færder er også en produksjonsbedrift. Våre dyktige ansatte leverer produkter og tjenester til grossist, detaljist og forbruker. Vi har et toppmoderne snekkerverksted, profesjonell kantine, disponerer maskiner og faglige ressurser for industrisøm og vår serviceavdeling kan utføre en rekke oppdrag.

VIA Færder ble etablert i 1989, og er et aksjeselskap 100 % eiet av Færder kommune. Vi er godkjent leverandør av velferdstjenester gjennom det europeiske kvalitetssystemet eQuass Assurance, og har et godt samarbeid med NAV og det offentlige hjelpeapparatet. Vi er underlagt «forskrift om arbeidsrettede tiltak» i tillegg til alle lover og regler som gjelder for aksjeselskaper.

Lærekandidat er et alternativ for deg som ønsker en praktisk rettet utdannelse, men som tror det kan bli vanskelig å fullføre et fult fagbrev.

Folk er forskjellige. Noen liker å lese bøker, mens andre lærer best med mer praksis og mindre teori. Noen lærer fort, mens andre trenger litt lenger tid og tettere oppfølging. Lærekandidatordningen ved VIA Færder er et tilbud om tilpasset fagopplæring i bedrift. Det vil si at du lærer ved å være i jobb.

Du får prøve deg i yrkesfaglig fordypning, 10 dager før jul og 10 dager etter jul. Du får mulighet til å prøve deg i forskjellige fag, om du er usikker på hva som er rett for deg. Vi er opptatt av at du skal finne et fag som du trives med. Vi ser at interesse for faget du velger gir de beste resultatene, og det vil bli morsomme og lærerike år i bedriften.

VIA Færder er opptatt av at du som lærekandidat skal føle deg trygg og ivaretatt. Du er med på å bestemme målene du vil jobbe med mot kompetanseprøven.

Vi tilbyr dokumentasjonssamlinger, individuelle samtaler og mange praktiske oppgaver som er tilpasset deg.

Du vil ha en fagligansvarlig i faget ditt og en veileder som følger deg gjennom hele løpet. Du vil få tilbud om ulike type kurs i løpet som lærekandidat.

VIA Færder vil samarbeide tett med foresatte, bolig eller andre aktører ved samtykke fra deg som lærekandidat.

Hos VIA Færder er det gøy på jobb!

Kontaktperson

Anne Linn Solum Høivik
tlf. 930 80 368
epost: annelinn@viafaerder.no  

Her finner du oss