Du har sikkert tenkt på fremtiden din, det har vi også. Som lærekandidat i Oktav kan du fortsette den videregående opplæringen din i en bedrift. Her får du en oversikt over dine muligheter og hva det betyr å være lærekandidat. 

Du har sikkert tenkt på fremtiden din, det har vi også. Som lærekandidat i Oktav kan du fortsette den videregående opplæringen din i en bedrift. Her får du en oversikt over dine muligheter og hva det betyr å være lærekandidat. Vil du få teksten opplest, trykk på symbolet under. 

HVORDAN BLIR JEG LÆREKANDIDAT?

Samtidig som du går på videregående, vil skolen din ta kontakt med en aktuell bedrift. Oktav har 16 ulike bedrifter du kan velge mellom. Alle er gode på tilpasset fagopplæring.

HVA KAN JEG JOBBE MED?

Nesten alt! Hva du vil jobbe med, vet du best selv. Skolen og bedriften hjelper deg på veien. Sammen finner dere ut hva du er best på, hva du vil gjøre og hvor du vil jobbe.

HVORDAN FINNER JEG MITT FAG?

Det er viktig at du får en jobb du liker og klarer. Derfor kan du prøve jobben i 10 dager, frem til 1. februar. Dette kalles yrkesfaglig fordypning (YFF). Hvis du liker jobben kan du søke på den. Vil du heller gjøre noe annet, kan du prøve et annet fag eller en annen bedrift.

SØK INNEN 1. FEBRUAR

Dette er den viktigste datoen i året. Hvis du vil bli lærekandidat må du søke innen 1. februar. Skolen og bedriften hjelper deg med å søke rett fag og bedrift.

JEG HAR SØKT! HVA SKJER NÅ?

Flott! For å sørge for at alt er klart før du starter som lærekandidat, så inviterer skolene på et samarbeidsmøte i løpet av våren. Sammen med lærer, foreldre og fylkeskommunen er Oktav med på dette møtet. Frem mot sommeren kan du fortsette på jobben én dag i uka.

JEG FIKK JOBBEN! HVA GJØR JEG NÅ?

Gled deg til opplæring, arbeidskamerater og jobb. Før sommerferien starter får du et brev med informasjon om hvor, når og hvem du skal møte til første arbeidsdag. Gled deg!

NYT SOMMEREN!

Endelig sommer, slapp av og nyt livet. I august kommer første arbeidsdag og du kan troppe opp på ditt nye arbeidssted. Gled deg til å møte nye arbeidskamerater og begynne å jobbe.

FØRSTE ARBEIDSDAG!

I midten av august starter du å jobbe. Da er du lærekandidat og ikke elev lenger. Det betyr at du har fått jobb i to år! Gratulerer!

HVA SKJER NÅR JEG STARTER I JOBBEN?

Arbeidskontrakt og opplæringskontrakt underskrives. Du er også med å bestemme mål for opplæringen når vi utarbeider en tilpasset lærekandidatplan (TLKP). Selv om du jobber er du fremdeles under videregående opplæring.

HVORDAN FØLGES JEG OPP?

Oktav er tett på hele veien. Minst 4 ganger i året kommer vi innom jobben din. Da sjekker vi blant annet om du har det bra på jobben, hva du jobber med og om du har lært noe nytt.

KOMPETANSEPRØVE 

Som regel er man lærekandidat i 2 år. Deretter går du opp til kompetanseprøven. Her blir du testet i målene du har hatt opplæring i. Ved bestått prøve får du et kompetansebevis fra Vestfold fylkeskommune. Som lærekandidat hos Oktav er du i trygge hender hele veien!

Har du flere spørsmål?

Muligheter

Hva gjør andre lærekandidater?

les mer

Læresteder

Hvor jobber man?

 
les mer

Lærekandidater

Hvem kan søke?

 
les mer

Kontakt oss på 90097161 eller peik@oktav.no.